Onze nestjes

Wij fokken incidenteel een nestje. Of met een teef gefokt wordt, hangt er in de eerste plaats van af, of ze gezond is. Ze wordt gerontgend op HD en ED, via DNA wordt de MDR1 en DM gecontroleerd. Als dat allemaal netjes uitziet, laten we de teef aankeuren door de rasvereniging. Dan volgt het zoeken naar een passende reu, die aan dezelfde eisen als de teef moet hebben voldaan qua gezondheid.

Naast gezondheid is karakter ook heel belangrijk. We streven naar fijne huishonden met voldoende werklust, maar ook voldoende rust in het karakter.

Onze nestjes worden in huis geboren en verblijven ook in en om huis totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Ze maken kennis met diverse andere honden/rassen, geluiden, diverse ondergronden, onze paarden, en maken ook wat uitstapjes met de auto naar vrienden, om ook met andere omgevingen in aanraking te komen.

De pups worden op de dag van hun geboorte en rond de zesde week gecontroleerd door de dierenarts en zullen tijdens de tweede controle ook hun vaccinaties krijgen. Ontwormen gebeurt in overleg met de dierenarts. Door de Raad van Beheer worden de pups voorzien van een identificatiechip en stamboom.

Bij het verhuizen naar hun nieuwe baasjes krijgen ze een Europees Dierenpaspoort mee, een infomap over voeding en opvoeding, een overzicht van de gegevens van de pup, en een puppypakket met voer en dergelijke.